IKB Fiets en fietsaccessoires

U kunt uw IKB-budget inzetten voor onderstaande fiscaalvriendelijke doelen. De voorwaarden die gelden zijn bij elk doel vermeld. U kunt IKB-budget inzetten voor de kosten die in het kalenderjaar zijn gemaakt waarin u de aanvraag doet.

Houd er rekening mee dat u bij uw aanvraag bewijsstukken moet aanleveren.

Fiets

Fiets en fietsaccessoires

Een fiets is een:

  • trapfiets;
  • een fiets met elektrische trapondersteuning; of
  • een high speed e-bike (speed pedelec);
  • een ander vervoermiddel met ten minste 2 wielen dat met spierkracht via pedalen wordt aangedreven, eventueel met versnellingen (zoals een ligfiets).

Een fietsaccessoire is een accessoire die is gekoppeld aan de fiets of wordt gebruikt tijdens het fietsen. Denk aan een slot, fietscomputer, tassenhouder of regenpak.

Werkgeversbijdrage

Vanaf 1 januari 2021 geeft de werkgever een bijdrage tot en met € 500,- voor de aanschaf van een fiets (incl. accessoires). Dit bedrag is niet afhankelijk van de arbeidsduur. De vergoeding geldt voor fietsen en fietsaccessoires die zijn gekocht op of na 1 januari 2021. U kunt de vergoeding eenmaal per 3 kalenderjaren aanvragen.

IKB-fietsdoel

Wilt u een fiets (incl. accessoires) kopen die duurder is dan € 500,-? U kunt hiervoor aanvullend uw IKB-budget inzetten tot een maximum van € 1.50... Lees verder.